Torta od kukuruza i borovnica

Priprema                                                                               

  1. Najprije ispeci biskvite , a mogu se ispeci i dan prije . Za kukuruzni biskvit u posudu za mijesanje uspi oba brasna , secer , prasak , sodu i sol , pa dobro izmijesaj . Kukuruz ocisti i ostrim nozem skini zrnja , Pa ih samelji u multipraktiku u finu kasicu . Sve prebaci u posudu za kuhanje , pa kuhaj na laganoj vatri dok se ne zgusne oko 8 min . Skini sa vatre , pa umijesaj maslac . Smjesi dodaj mlacenicu i izmijesaj , pa tek onda dodaj jaja , zumanjak i vaniliju . Ovu smjesu dodaj gornjoj smjesi sa brasnom i sve izmijesaj spatulom . 

  2. Kalup za tortu sa obrucem promjera 23-24 cm premazi i pospi sa brasnom , a dno oblozi papirom za pecenje . U kalup ispi pripremljeno tijesto i poravnaj ga . Peci biskvit u zagrijanoj pecnici na 170 stupnjeva 30-35 min . Probaj cackalicom , pa ako vam se cini da nije dobro peceno , produzi pecenje za jos 5-10 min . Peceni biskvit hladi u kalupu 10 min , pa ga tek onda prebaci na resetku za hladjenje i potpuno ohladi . 

  3. Za biskvit sa borovnicama , borovnice stavi kuhati sa par zlica vode , pa ih kuhaj 8 min dok ne popucaju i puste sok . Skini sa vatre i umijesaj mlijeko , pa sve ispasiraj , ohladi . U hladni vocni pire umjesaj bjelanjke i vaniliju , ostavi sa strane . U posebnu zdjelu izmijesaj skupa brasno , secer , prasak i sol , pa dodaj narezani maslac i dobro izradi miskerom dok semaslac ne usitni u brasnu . U ovu smjesu dodaj smjesu sa borovnicama u dva navrata miksajuci dok sve ne postane pjenasto . 

  4. U oprani i pripremljeni isti kalup od pecenja prethodnog biskvita uspi tijesto od borovnica i poravnaj . Peci u zagrijanoj pecnici na 150 stupnjeva 20-25 min . Peceni biskvit prebaci na resetku za hladjenje i potpuno ohladi .

  5. Za nadjev od borovnica , borovnice , sok i koricu limuna i secer stavi u posudu za kuhanje , pa kuhaj na laganoj vatri 10-12 min . U medjuvremenu otopi zelatinu u vodi i ostavi da nabubri . Nabubrenu zelatinu dodaj kuhano voce i skini sa vatre . Mijesaj dok se zelatina ne otopi . Sve prebaci u zdjelu za mijesanje , prekrij sa folijom i ohladi potpuno . Prebaci u hladnjak , pa kada se pocne zelatiniti promijesaj .

  6. Za nadjev od sira i vrhnja , u posudu za kuhanje stavi ostatak od kukuruza narezane na manje komade , pa ih prelij sa slatkim vrhnjem i stavi na vatru . Pusti da uskuha , pa skini sa vatre i poklopi . Ostavi neka tako odstoji 30 min  , pa tek onda sve procijedi i ohladi . Hladno prebaci u hladnjak i tek onda izmuti u slag . Ostavi sa strane do upotrebe . 

  7. U zdjelu za mijesanje stavi krem sir , secer , vaniliju i otopljenu i prohladjenu cokoladu . Sve dobro izmiksaj u jednolicnu masu . Ovoj smjesi dodaj ohladjeno i izlupano vrhnje u nekoliko navrata , ali na najnizoj brzini samo da se vrhnje umijesa u smjesu sa sirom . Gotovu kremu spremi u hladnjak da se dobro ohladi . 

  8. Hladne biskvite izravnaj , a kukuruzni biskvit prerezi jednom vodoravno . Na servirni tanjur polozi jedan dio kukuruznog biskvita i premazi ga polovicom nadjeva od borovnica . Preko polozi biskvit od borovnica , pa ga premazi drugom polovicom nadjeva od borovnica i na kraju polozi drugi dio biskvita od kukuruza . Sve spremi u hladnjak da se dobro stisne  oko 30 min . 

  9. Rashladjenu tortu izvadi iz hladnjak i cijelu premazi nadjevom od sira i vrhnja . Po vrhu torte pospi borovnice i  zrna kukuruza skuhana u malo mlijeka i secera , ohladjeni i dobro ocijedjeni . Sve ukrasi sa listicima mente . Spremi u hladnjak da se sve dobro rashladi . Hladnu tortu rezi na kriske i serviraj uz salicu kave . 

Sastojci

  • Kukuruzni biskvit
  • 210 g kukuruznog brasna ( ne palente )
  • 120 g glatkog brasna
  • 50 g sećera ( kristal)
  • 2 zlicice Prašak za pecivo Docela
  • 1/4 zlicice Sode bikarbone Dolcela
  • 1/2 zlicice soli
  • klipa kukuruza
  • 90 g maslaca
  • 240 ml mlacenice ili tekuceg jogurta
  • jaja
  • zumanjak
  • Vanilin šećer Dolcela
  • Biskvit od borovnica
  • 150 g borovnica
  • 6 zlica mlijeka
  • bjelanjka
  • Vanilin šećer Dolcela
  • 150 g Glatkog brašna Podravka
  • 150 g sećera ( kristal)
  • 2 zlicice Praska za pecivo Docela
  • 1/4 zlicice soli
  • 90 g maslaca
  • Nadjev od borovnica
  • 500 g borovnica
  • 100 g sećera ( kristal)
  • 1/2 limuna sok i korica
  • 1 zlicica zelatine
  • 1 zlica hladne vode
  • Nadjev od sira i vrhnja
  • 400 ml Slatkog vrhnja Dolcela ili neko drugo
  • ostaci od klipova kukuruza prerezani na manje komade
  • 100 g bijele cokolade
  • 200 g krem sira
  • 100 g ecera u prahu
  • 1 Vanilic secer
Share:

Нема коментара:

Постави коментар

Претражи овај блог

Омогућава Blogger.

Архива чланака

Архива чланака

Recent Posts

Unordered List

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
  • Aliquam tincidunt mauris eu risus.
  • Vestibulum auctor dapibus neque.

Sample Text

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation test link ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Pages

Theme Support

Need our help to upload or customize this blogger template? Contact me with details about the theme customization you need.