Home »
» Rolat od izmrvljenog biskvita
Priprema
- 1.
Za biskvit odvojiti zumanca od belanaca. Belanca umutiti u cvrst snijeg pa dodati secer i mutiti da se secer istopi. Dodati jedno po jedno zumance pa sve izmesati najmanjom brzinom. Izmesati brasno, kakao, prasak za pecivo i sodu bikarbonu pa umesati u brasno muteci najmanjom brzinom. Na kraju dodati ulje pa izmesati kratko. Smesu sipati u pleh 30x35 cm oblozen papirom za pecenje i peci na 200 C kad se odvoji od ivica pleha pecen je. Ostaviti da se ohladi.
- 2.
Biskvit izlomiti na sitnije komade, preliti mlekom, istopljenom cokoladom i nutelom, moce se najprije viljuskom malo usitniti pa nastaviti pasirkom za krompir dok se ne dobije ujednacena smesa.
- 3.
Smesu staviti na papir za pecenje pa istanjiti oklagijom, velicina i debljina po zelji.
- 4.
Za fil u 1 dl hladnog mleka sipati puding pa izmesati, ostatak mleka i secer staviti da prokuva pa sipati puding i mesati da se zgusne. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mesanje. Ohladjen puding umutiti pa dodati umucenu slatku pavlaku i mutiti da se sve sjedini.
Filovati biskvit pa uz pomoc papira za pecenje urolati.
- 5.
Istopiti cokoladu sa uljem pa preliti rolat. Ostaviti da se dobro ohladi, najbolje preko noci.
Sastojci
- potrebno za biskvit
- 5 kom jaja
- 5 kasika secera
- 2 kasike ulja
- 5 kasika brasna
- 1 kom prasak za pecivo
- 1/2 kasicice sode bikarbone
- 2 kasike kakaa
- za fil
- 2,5 dl mleka
- 1 kom puding sa okusom slatke pavlake
- 1-2 kasike secera
- 1 dl slatke pavlake
- 1 kom vanilija
- za preliti koru
- 1,5 dl mleka
- 100 g cokolade za kuvanje
- 2-3 kasike nutele
- za preliti rolat
- 100 g cokolade
- 1 kasika ulja
Нема коментара:
Постави коментар