Za koru:
- 4 belanca
- 100 gr šećera
- 30 ml vode
- 60 gr oraha
- 50 gr brašna
- 10 gr praška za pecivo
Preliv za koru:
- 100 gr čokolade
- 30 ml mleka
Fil:
- 4 žumanca
- 1 l mleka
- 120 gr pudinga od vanile
- 10 kašika šećera
- 250 gr maslaca ili margarina
- 150 gr šećera u prahu
- 200 gr čokolade
- 200 gr plazma keksa
Priprema:
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Ulupati belanca sa šećerom da se šećer otopi, pa dodati vodu uz mućenje.
Dodati brašno, orahe i prašak za pecivo pa istresti smesu u pleh prečnika 24 cm.
Peći 15 – 20 minuta, zavisno od rerne.
Dok se kora peče možete skuvati fil.
Puding, šećer i žumanca pomešati, pa dodati odoaktivno 200 ml mleka, a ostatak staviti da provri.
Kad mleko provri zakuvati pudinge i mešati.
Kad se dobro zgusnulo skloniti sa vatre.
Pola odmah istresti preko izlomljene čokolade i mešati da se otopi čokolada, pa ostaviti oba dela da se potpuno ohlade.
Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa i njega podeliti na 2 jednaka dela.
Prvom delu dodati pola vanil apudinga i izmutiti, pa dodati i ostatak i sve zajedno umutiti.
Dobijenom kremu dodati plazma keks i umutiti.
Ako vam se učini da je masa pregusta slobodno sipajte malo mleka i opet umutite.
Meni u ovom slučaju nije bilo potrebno.
Drugom delu margarina dodajte čokoladni deo i umutite.
Otopiti 100 gr čokolade sa 3 kašike mleka i premazati preko kore.
Ostaviti malo da se stegne pa naneti sav krem sa plazmom, pa odgore čokoladni krem.
Ulupati šlag i staviti preko torte ili dekorisati po želji.
Mi smo odgore posuli sa izblendiranim orasima, keksom i čokoladom.
Tortu ostaviti da dostoji bar nekoliko sati pre služenja da kora otpusti.
Нема коментара:
Постави коментар