Molimo vas da pomognete ovom sajtu klikom na reklame koje se nalaze na njemu. Puno bi nam pomogli, hvala.
Sastojci:
- 4 velika filea piletine
- belo vino-3/4 solje suvog belog vina
- sok od limuna-2 kasike
- beli luk- 2
- senf- 2 kasicice
- med- 1 kasicica ( ako nemate med, moze i secer )
- maslinovo ulje, 1 kasika
- biber
- so
- slanina - 8 listica
- kiseli krastavcici- sitno iseckani
- kukuruz iz konzerve
- 50gr ispecenih pecuraka
- persun
- bosiljal ( svez )
Priprema:
Isecite file po sredini na listove i istucajte cekicem za meso. Pomesajte sok od limuna, senf, beli luk, med, so i biber, smesom premazite file ( sa obe strane ). Ostavite da se mariniraju dvadesetak minuta.
Pomesajte sitno iseckane pecurke, krastavcice, biber, kukur, persun i bosiljak. Promesajte i zacinite solju i boberom.
Na pileci file stavite dva lista slanine, deo smese od povrca i uvijete u rolat. Zatvorite cackalicama i vezite belim koncem.
Zaprzite rolate dok ne pobele ( sa obe strane ) u predhodno zagrejanom maslinovom ulju. Poredjajte u vatrostalnu posudu, prelijte vinom, zatvorite posudu i pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар